Galerie ZininKunst nodigt u van harte uit voor de verkoopexpositie met het thema ‘Deventer ontmoet Amsterdam’.

Zaterdag 5 augustus om 14.00 uur.

De expositie wordt officieel geopend door Henk van Baalen, bekend van zijn boeken over de Deventer historie.

Zeven verschillende kunstenaars uit Deventer en Amsterdam tonen diverse kunstwerken van verschillende kunstdisciplines, met uiteenlopende thema’s en inspiratiebronnen.

U kunt genieten van tekeningen van onder meer Deventer stadsgezichten, kleurrijke olieverfschilderijen, kunstfoto’s, bronzen beelden en unieke sieraden.
 

 


 

 
Theo Urbach (Deventer)
exposeert zijn nieuwste collectie olieverfschilderijen. Het meest opvallend in zijn abstracte kunstwerken is de nimmer ontbrekende kleur rood. Als hij schildert, kan iedere kleur ontbreken maar niet de kleur van de passie, het vuur, de liefde en de kracht.

foto  

 
Femke Teusink (Deventer)
presenteert prachtige foto’s, groot afgedrukt op aluminium platen. Het zijn digitale weergaven van in scŤne gezette taferelen. Zij relateert deze aan sprookjes en mythen die zij op haar eigen manier weergeeft. Hierbij spelen esthetiek, vervreemding en humor een grote rol.

foto  

 
Henk van Gorssel (Deventer)
geeft met zijn tekeningen een bijzonder gedetailleerd beeld van hoe Deventer vroeger geweest moet zijn. Daarnaast maakt hij kunstwerkjes van de omgeving van de stad. Verhalen van de Deventer geschiedenis, van o.a. Henk van Baalen, zijn hierbij een voortdurende inspiratiebron.

foto  

 
Alexandra van den Pauwert (Deventer)
presenteert handgemaakte sieradencollecties naar eigen ontwerp van goud, zilver en diverse verrassende materialen. De collectie ‘eenvoud met finesse’ kenmerkt zich door een strak lijnenspel. De collectie ‘opgravingen uit Doornroosjes kasteel’ is een reeks romantische sieraden die je doen wegdromen van de werkelijkheid.

foto  

 
Mijntje Strengholt (Amsterdam)
schildert kunstwerken die vooral zijn gebaseerd op het vrouwelijk lichaam. Haar figuratieve, bijna realistische werk kenmerkt zich door de krachtige compositie. Door middel van het plaatsen en afsnijden van het beeld en de keuze van details weet zij het vrouwelijk lichaam op een unieke eigen wijze weer te geven.

foto  

 
Moniek Vredevoort (Amsterdam)
creŽert gracieuze bronzen beelden, gebaseerd op de vrouw, haar kracht, uitstraling en schoonheid. Uit haar werk spreekt een ingetogen dynamische kracht. Deze is zowel terug te vinden in haar figuratieve als in haar meer abstracte werk. De thema’s ‘mens’ en ‘dynamiek’ vormen de rode draad in haar werk.

foto  

 
Catharina van Leeuwen (Amsterdam)
presenteert een opvallende collectie sieraden en accessoires. Zij bewerkt de meest mooie antieke porseleinen scherven tot een nieuw kunstobject. Van deze fragmenten en sierstenen, gesmeed in koperplaat en verzilverd, ontstaan unieke broches, halssieraden, armbanden, oorbellen en ringen.

foto  

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de LebuÔnuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer.

R.s.v.p. marieke@zininkunst.nl

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen van 5 augustus tot 14 oktober 2006 van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Archief
Bekijk ons nieuwsbrief-archief online of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.