Zondag 22 oktober om 14.00 uur opent galerie ZininKunst in Deventer een geheel nieuwe verkoopexpositie met het thema ‘Elegance’.

Alle kunstenaars zijn aanwezig om hun werk te presenteren. U bent van harte welkom om met hen een een feestelijk glas champagne te drinken.

De meest sierlijke, charmante kunstvoorwerpen van 5 talentvolle kunstenaars uit diverse kunstdisciplines zijn bijeengebracht in één expositie. De kunstwerken hebben met elkaar gemeen dat ‘de vrouw’ centraal staat in inspiratie of uitingsvorm. U kunt genieten van schilderijen, beelden, juwelen en tassen.
 

 
Lara Vos
creëert op ambachtelijke wijze driedimensionale sculpturen van rood koper, soms met hout en emaille, in elkaar genaaid met koperdraad. De bijzondere techniek is door haar zelf ontwikkeld.
Zij toont beelden, vaasobjecten en kaarsenhangers. Haar werken gaan over vrouwelijkheid en vrouwelijke vormen, haar kwetsbaarheid en kracht, verleiding en ongrijpbaarheid.


foto  

 
Yvon van Wordragen
presenteert zowel schilderijen als bronzen beelden. Een voortdurende inspiratiebron is de vrouw. Figuren soms zwierig en vrolijk, als gingen zij dansend door het leven, maar soms ook ingetogen, verstild en in zichzelf gekeerd. In haar werk is altijd een spanning op te merken tussen figuratie en abstractie, tussen verfijning en ruwheid. Grote penseelstreken, een grove toets, in tegenstelling tot een tengere figuur in een elegante houding. Het resultaat is een harmonieus geheel. Haar beelden stralen bovenal sereniteit en rust uit.

foto  

 
Mirjam Zwolsman
exposeert prachtige kunstzinnige leren tassen. Opvallend zijn de hippe behangachtige prints: modieus en toch tijdloos. Als sluitingen zijn elegante barokachtige ladegrepen toegepast. Elk kunstwerkje is ambachtelijk handgemaakt, van een hoogwaardige kwaliteit en enig in haar soort.

foto  

 
Loekie Heintzberger
toont juwelen die gekenmerkt worden door ‘elegantie in eenvoud’. Innovatieve ideeën worden weergegeven in de meest pure vorm van design. Goud is het basismateriaal, gecombineerd met onconventionele duurzame materialen. Haar werk kenmerkt zich door stijl, beweging en flexibiliteit. Met haar ontwerpen won zij reeds vele prijzen en geniet zij bekendheid in heel Europa.

foto  

 
René Guillot
maakt abstracte schilderijen van olieverf op paneel. Zijn werk kenmerkt zich door woeste streken en tegelijk verfijnde technieken met felle kleuren. Het werk is passievol en krachtig opgezet, veelal met plamuurmessen. Zijn kunst straalt een soort grenzeloosheid uit, een resultaat van pure emotie en levensvreugde.

foto  

 
Verkoop en verhuur
ZininKunst heeft ook een uitgebreide kunstcollectie beschikbaar voor de verhuur. Zowel particulieren als bedrijven maken hier steeds vaker gebruik van. Tevens organiseert ZininKunst exposities op andere locaties bij bedrijven, instellingen en winkels.

foto  

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de Lebuïnuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer. Op zondag kunt u gratis voor de deur parkeren.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.
Van 22 oktober 2006 tot 14 januari 2007 staat de galerie geheel in het teken van elegantie.Registreren
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief, of wilt u dit bericht niet langer ontvangen, kijk dan op onze website bij `nieuwsbrief` www.zininkunst.nl.