Graag heten wij u van harte welkom op de feestelijke opening van de nieuwjaarsexpositie met het thema `Puur`. Op zondag 21 januari 2007 om 14.00 uur.

In deze verrassende expositie presenteren vijf kunstenaars realistische en figuratieve kunstwerken uit diverse kunstdisciplines. De kunstwerken hebben met elkaar gemeen dat zij zijn gebaseerd op mensen en dieren vanuit verschillende achtergronden en culturen. De werken zijn allen zeer doorwerkt en doordrongen van figuratieve elementen. U kunt genieten van schilderijen, bronzen beelden en sieraden.

Galerie en kunstuitleen
ZininKunst biedt zowel gevestigde als jonge talentvolle kunstenaars de mogelijkheid hun werk onder de aandacht te brengen. Elke 3 maanden is er een nieuwe en unieke collectie rondom een wisselend thema. Van 21 januari tot en met 31 maart 2007 staat de galerie geheel in het teken van pure kunst. Na de expositie zijn de werken tevens beschikbaar voor de kunstuitleen van galerie ZininKunst.
 

 
De opening wordt musicaal omlijst door het duo Gert de Graaf en Janneke Bloemendal.
Bij de kunstwerken van de exposerende kunstenaar John Ligtenberg componeerde Gert een aantal bijzondere gitaarnummers. Deze muziek is gebaseerd en gecreŽerd op de sfeer van de betreffende schilderijen. Uit de muziek blijkt hoe kunstenaars elkaar onderling kunnen inspireren met hun gedeelde passie voor de verschilldende kunstvormen. De wisselwerking tussen schilder en muzikant heeft geresulteerd in de prachtige DVD Als grenzen vervagen. De DVD wordt tijdens de opening ook verkocht.

John Ligtenberg

creŽert met zijn altijd herkenbare techniek en kleurgebruik een wereld waarin het individu centraal staat. Gedreven door emotie vangt hij als het ware afbeeldingen van mensen, veelal uit andere culturen, in een eigen omgeving die sfeerbepalend is voor de uitstraling van zijn schilderijen.
foto  

 
Marijke van Munster

laat zich inspireren door het alledaagse leven om haar heen. Haar figuratieve collectie bronzen is gebaseerd op mens- en dierfiguren. Door haar impressionistische werkwijze geeft ze haar beelden een beweeglijkheid mee. Hierdoor gaan de beelden als het ware leven en ontstaat een zekere spanning in haar werk.
foto  

 
Petra Tolboom

presenteert zowel schilderijen als etsen. De kunstwerken zijn opgebouwd uit verschillende componenten die als losse puzzelstukjes samengebracht worden tot een geheel. De mens en zijn ontwikkeling, emoties en ervaringen liggen aan de basis van de geschilderde ‘verhalen’. Dierfiguren samen met tekstuele details en symbolen spelen een hoofdrol in deze kunstwerken.
foto  

 
Liesbeth Rommers

creŽert op puur ambachtelijke wijze sieraden van edelmaterialen. Door haar unieke werkwijze van hevig branden, verhitten en vervormen van met name zilver, gaat zij op zoek naar de grenzen van de materiaalmogelijkheden. Zij brandt er als het ware op los. Het is vergelijkbaar met een soort ‘beeldhouwen’ in de vlam. Daarna slaat zij het zilver op grind, zodat het deukjes krijgt en er doorleefd uitziet. Vervolgens zaagt ze de vormen eruit om zo een krachtig, eenvoudig, maar altijd welgesteld sieraad samen te stellen.
foto  

 
Hans Stempher

exposeert zijn nieuwste collectie olieverf schilderijen op doek. Dit keer kiest hij voor een bijzonder thema: mens als dier. Zijn mensfiguren zijn zeer realistisch afgebeeld in de oerhouding van verschillende dierfiguren. Opvallend is de bijna surrealistische sfeer die op deze manier in de kunstwerken ontstaat.
 

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de LebuÔnuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer. Op zondag kunt u gratis voor de deur parkeren.

R.s.v.p. marieke@zininkunst.nl

Openingstijden
De vernissage is op zondag 21 januari om 14.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De kunstenaars zijn dan allen aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten.
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.