Galerie ZininKunst nodigt u van harte uit voor de opening van de expositie met het thema ‘Lyrisch’.

Zondag 22 april 2007 om 14.00 uur

In deze expositie presenteren zes kunstenaars lyrisch abstracte kunstwerken uit diverse disciplines. De kunstwerken hebben met elkaar gemeen dat zij krachtig, abstract en kleurrijk zijn en allen intu´tief totstand zijn gekomen. U kunt genieten van schilderijen, keramiek en sieraden.

Uitbreiding van de galerie
Galerie ZininKunst groeit: vanaf 22 april wordt de galerie uitgebreid met de naastgelegen 250 m2 winkelruimte. Naast de expositieruimte biedt ZininKunst nu een ruim assortiment kunstzinnige kado’s zoals sieraden, tassen, kunstboeken, lampen, interieurartikelen en productvoorwerpen. Ook de reeds opgestarte kunstuitleen voor partikulieren en bedrijven neemt zowel in collectie als in ruimte aanzienlijk toe.

Speciale openingsactie
Els Smulders-Waijers geeft als een van de exposerende kunstenaressen een bijzondere kunstdemonstratie. U kunt tijdens de opening uw eigen portret laten tekenen. Dit doet zij snel doch zeer zorgvuldig en herkenbaar. De portretten zijn weliswaar realistisch maar hebben toch een lichte losse impressionistische toets.
 

 
Els Smulders-Waijers

toont lyrisch abstracte kunstwerken. Het zijn experimentele en kleurrijke schilderijen die intu´tief totstand komen. Emoties, persoonlijke beleving, ervaringen en situaties uit het dagelijks leven zijn het uitgangspunt van een zoektocht naar de ideale compositie. Daarnaast is het tekenen van portretten een van haar specialismen. Tijdens de opening van de expostitie geeft zij hier een levendige demonstratie van.
foto  

 
Jente Bagchus

exposeert bijzondere kunstvoorwerpen gemaakt van keramiek. Zij experimenteert met verschillende kleisoorten en -technieken, op zoek naar simpele schoonheid in haar werk. Zij houdt zich bezig met het scheppen van voorwerpen die de sfeer van een ver verleden uitstralen. Tegelijkertijd slaagt zij erin een zeer hedendaagse vorm en sfeer aan haar creaties toe te voegen.
foto  

 
Bart van Oijen

toont zijn nieuwste collectie fel-gekleurd lyrisch abstract werk. Zijn werk heeft veelal een onderwerp uit de natuur als picturaal startpunt, maar al werkende blijft daar meestal weinig van over. Hij gebruikt zelden kwasten en penselen en heeft heel duidelijk zijn eigen technieken gevonden. Hierbij trekt hij zich niets aan van conventionele werkwijzen maar werkt bijvoorbeeld met oude lappen en zijn vingers om zijn schilderijen vorm te geven.
foto  

 
Janny van Asperen

maakt krachtige schilderijen die intu´tief tot stand komen. Door de sterkte uitstraling van materialen en kleuren ontdekt de toeschouwer steeds weer verrassende nieuwe aspecten in haar werk. Hierdoor blijven haar innovatieve werken immer boeiend.
foto  

 
Abelien Visser

toont lyrisch abstracte schilderijen waarbij kleur en vorm centraal staan. Haar werken hebben veelal het landschap als onderwerp. Ze experimenteert met verschillende materialen zoals inkt, papier, potlood, acryl- en olieverf. Door de jaren heen heeft ze een duidelijke stijl ontwikkeld die in al haar werken herkenbaar is.
foto  

 
Patricia van Embden

maakt opvallende glamoereuse sieraden en hoeden van diverse materialen zoals exotische stoffen, beschilderde kralen, aparte knopen en (kunst)bloemen. Sommige voorwerpen uit haar collectie houden het midden tussen kunst en kitsch. De toch altijd chique uitstraling maken haar ontwerpen tot een begerenswaardig object.
foto  

 
Aanstaande zondag Modedag: demonstratie glasbranden
Aanstaande zondag 25 maart van12 tot 17 uur moet u zeker even komen kijken naar de bijzondere kunstdemonstratie glasbranden in de galerie. Sieraadkunstenares Irma ten Bulte van het exclusieve sieradenmerk Amri Design demonstreert hoe u glaskralen kunt branden van Moretti en Lauscha glasstaven.

Met een specifieke gasbrander worden de glasstaven verhit, vervolgens worden ze in vloeibare vorm opgezet op een mandrel, een vuurvast staafje dat de diameter van het gat in de kraal bepaalt. Na het opzetten van de basiskraal worden met allerlei technieken decoraties aangebracht met behulp van de verschillende glasstaven. Het resultaat: een prachtig stukje handwerk in de meest mooie, glanzende kleuren en patronen.
De unieke glaskralen kunt u direct -na afkoeling van het glas- in uw bezit krijgen.
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de Lebu´nuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer.

Openingstijden
De vernissage is op zondag 22 april om 14.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De kunstenaars zijn dan allen aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten.
Van 22 april tot en met 30 juni 2007 staat de galerie geheel in het teken van Lyrisch Abstracte kunst. Na de expositie zijn de werken tevens beschikbaar voor de kunstuitleen van galerie ZininKunst.
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.
Informatie
Bezoek onze website op www.zininkunst.nl.