‘Rendez Vous in Deventer’ bij galerie ZininKunst

ZininKunst nodigt u graag uit voor de opening van de laatste verkoopexpositie in het huidige pand De Salon.
Op zondag 1 juli 2007 om 14.00 uur
Medio september zal ZininKunst een nieuw pand betrekken in Deventer.

In deze expositie presenteren vier kunstenaars uit diverse disciplines hun meest bijzondere kunstwerken. De werken hebben allen een geheel eigen stijl, maar vormen in de expositie toch een prachtig geheel. U kunt genieten van zowel abstracte kleurrijke schilderijen als van meer figuratieve schilderkunst, van zowel krachtige monumentale als van kleine tedere glaskunstwerken Ún van hippe sieraden.

De expositie wordt officieel geopend door de Deventer rector en Neerlandicus Hans Ekkel. Hans en kunstenaar Ab Jongmans zijn vrienden vanuit de tijd dat zij samen les gaven op de meisjesschool MMS. Omdat Hans met name het werk van Ab Jongmans en Saskia Keuris goed kent kan hij de expositie boeiend openen.
 

 
Rendez Vous in Deventer
De beroemde kunstenaar Ab Jongmans woonde vroeger een aantal jaar in Deventer en gaf hier tekenles aan de meisjesschool MMS. Ooit exposeerde hij zijn werken in de schouwburg. Precies op de plek waar tegenwoordig galerie ZininKunst is gevestigd. De voormalige schouwburg wordt in 2008 waarschijnlijk afgebroken. Mede om deze reden wilde hij nog eenmaal op deze plek in Deventer zijn kunst exposeren. Dat Saskia Keuris, zijn favoriete collega kunstenares uit Deventer, mee zou werken aan deze groepsexpositie, was voor hem een feit.

ZininKunst is dan ook trots om op 1 juli aanstaande de volgende kunstenaars te ontmoeten in de galerie:
foto  

 
Ab Jongmans

toont zijn schilderkunstwerken die veelal zijn ge´nspireerd op de natuur. Het zijn sprekende figuratieve en veelal grote kleurrijke doeken. Zijn imposante werk heeft vaak als thema groei, verandering en dood in de natuur. Vegetatie afgewisseld met erosie van kusten en stenen in het water zijn ook al jarenlang zijn onderwerp.
foto  

 
Saskia Keuris

exposeert haar abstracte olieverf schilderijen. Haar prachtige kleurencomposities hebben allen een eigen sfeer. De uitstraling van haar werk wisselt van monumentaal tot kwetsbaar en zacht. Haar stijl laat zich het best omschrijven als ‘lyrisch abstract’ en doet soms denken aan het werk van de beroemde kunstenaar Rothko.
foto  

 
Ronny Knippen

maakt naast opvallend grote objecten en glassculpturen, eveneens kleine kleurrijke schaalvormen in diverse afmetingen. Haar techniek is voornamelijk “fusen”. Dit is het versmelten van glas in de oven met behulp van zelfgemaakte mallen. De resultaten zijn adembenemende kunstvoorwerpen waarin naast brons, lood, roestvrij staal en steen, glas de hoofdrol speelt.
foto  

 
Annemee Struijk

studeerde als goudsmid aan de Vakschool voor Edelsmeden en Fijne Techniek. Haar werk getuigt van de creativiteit die zo kenmerkend is voor jonge hedendaagse kunstenaars. Moeiteloos wisselt ze van verschillende invloeden en stijlen. Hoewel je in haar collectie duidelijk invloeden vindt uit de wereld van MTV, Hip Hop en sport, zijn haar sieraden tegelijk zo subtiel en geraffineerd, dat het zowel `street` als ‘chique’ genoemd mag worden.
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de Lebu´nuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer. Op zondag kunt u gratis voor de deur parkeren.

Aangezien de Salon, het pand waarin ZininKunst is gevestigd wordt afgebroken, gaat ZininKunst medio september verhuizen naar een ander pand in Deventer. U wordt hierover op de hoogte gehouden.

De vernissage is op zondag 1 juli om 14.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De kunstenaars zijn dan allen aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten.

Van 1 juli tot en met 16 september 2007 zijn de kunstwerken in De Salon te bewonderen. Na de expositie is een aantal werken tevens beschikbaar voor de kunstuitleen van galerie ZininKunst.

R.S.V.P.:marieke@zininkunst.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.