ZininKunst nodigt u graag uit voor de opening van de nieuwe voorjaarsexpositie die de galerie geheel in mediterrane sferen brengt.

Op zondag 20 april van 14.00 tot 16.00 uur toont Pieter Vierhout zijn nieuwste olieverfschilderijen.
 

 
Pieter Vierhout
is een bekwaam kunstschilder van met name sfeerbeelden uit Zuid Frankrijk en ItaliŽ.

Mediterrane haventjes, lavendel- en koolzaalvelden, rotsblokken op het strand, zeegezichten en vooral oude bergstadjes met kronkelende wegen hebben zijn voorliefde. Soms benadrukt hij het schilderachtige karakter van zijn onderwerp, soms kiest hij voor een veel abstractere weergave. Dan vereenvoudigt hij zijn landschap tot grote kleurvakken. Hij kiest afwisselend voor de verschillende werkwijzen. Pieter werkt op kleine en middelgrote formaten, de laatste jaren bijna uitsluitend met paletmes. De schilderijen worden met olieverf gemaakt op linnen of paneel.
foto  

 
Zijn achtergrond....
Zoon van een bekwaam schilder te zijn is niet altijd gemakkelijk.

Pieter Vierhout, in 1957 geboren in Almelo, trok als twaalfjarige graag met zijn vader de natuur in om te schetsen. Vader Leo beheerste het vak van de traditionele schilderkunst tot in de puntjes en de jonge Pieter gaf blijk van veel talent. Toch was de weg naar de academie niet vanzelfsprekend. Leo Vierhout had naast zijn schilderkunst altijd een reguliere baan gehad en wist dat een toekomst in de kunst een ongewisse was. En Pieter zelf, een groot natuurliefhebber, aarzelde tussen biologie en schilderen. Het werd uiteindelijk de lerarenopleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Na het afstuderen heeft Pieter enige tijd in het onderwijs gewerkt. Daarna heeft hij gewerkt bij een milieuadviesbureau, echter sinds enige tijd is hij fulltime kunstschilder.
foto  

 
Zijn manier van werken.....
Meestal begint hij met een houtskool opzet die vervolgens wordt ingeschilderd mat acrylverf.

Daarna werkt hij in olieverf met een kwalitatief goed pigment in combinatie met puur pigment die op het palet wordt vermengd met een mengsel lijnolie en terpentijn. Het voordeel van het gebruik van pure pigmenten is het bereiken van optimale kleurintensiteit zowel in de meest lichte kleurnuances als in donkere kleurnuances.
foto  

 
Zijn thema`s.....
Mediterrane haventjes, het Zuid Franse landschap, rotsblokken op het strand, zeegezichten en vooral oude bergstadjes met kronkelende stegen hebben zijn voorliefde.

Sinds enkele jaren werkt hij aan een serie waarin straat- en steegmotieven een belangrijk onderwerp zijn. Het zijn herkenbaar geschilderde werken met een grote nadruk op zon- en schaduwpartijen (ItaliŽ, Algarve, Kreta, Marokko, Spanje).
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.