Galerie ZininKunst heeft weer een aantal mooie nieuwe werken in de collectie. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe aanwinsten. Kom gerust een keer langs in de galerie om de kunstwerken ‘in het echt’ te bekijken!  

 
Aanbieding van de maand
Kunstprints Jan te Wierik
35 euro per stuk
Artprint op papier, inclusief passepartout en zilveren lijst.
Formaat 30 x 30 cm

Nu: 3 verschillende prints voor 75 euro


foto  

 
Titel: Hollands Glorie
Kunstenares: Janet Timmerije
Afmeting: 80x100 cm
Materiaal: Acrylverf en gemengde materialen op doek


foto  

 
Janet Timmerije
is een veelbelovend en uiterst succesvolle kunstenares. Ze schildert veelal met acrylverf omdat de kleuren dan heel intens worden. Ze schildert de kleurrijke wereld zoals zij die ziet en ze vindt haar inspiratie letterlijk overal! Mensen, dieren en fantasiewezens hebben haar voorkeur. Heldere kleuren gecombineerd met dan weer krachtige, maar soms ook fijne zwarte lijnen, zorgen voor afwisselend en expressief werk. Al schilderend ontstaat er een idee of beeld dat verder wordt uitgewerkt.

foto  

 
Titel: El rei de los mares
Kunstenaar Clemens Briels
Afmeting: 58x68
Materiaal: carborundum, oplage 200Clemens Briels is dit moment één van de meest gevraagde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in diverse gerenommeerde kunstcollecties. Achter de kunstwerken van Clemens Briels schuilt altijd een verhaal, zijn kunstwerken zijn kleine anekdotes uit een tegengestelde samenleving. Clemens Briels ontwikkelde een eigen stijl, het ANTIPODISME: hij verbeeldt liever het tegenovergestelde dan het stereotiepe. De kijker wordt geconfronteerd met een andere, fantasierijke kijk op alledaagse dingen en komt hierdoor vaak voor verrassingen te staan.
foto  

 
Titel: La Bola pedida del canon
Kunstenaar Clemens Briels
Afmeting: 69x57
Materiaal: carborundum, oplage 200

Foto: detail


foto  

 
Titel: December
Kunstenaar: Corneille
Afmeting: 50x40
Materiaal: zeefdruk, oplage 300


Zijn gemaakte verre reizen zijn Corneille’s grote inspiratiebron. In zijn vroege werk uit de jaren 50 is dat vooral Afrika, laat jaren 50, begin 60 zijn Midden-Amerika en het Caribisch gebied van invloed op zijn werk; de kleuren zijn uitbundiger en hebben veel gemeen met de volkskunsten die hij daar ziet. Verder is Corneille gefascineerd door vrouwen, katten, vogels en de zon, en deze spelen, al dan niet in combinatie met elkaar, vaak een rol in zijn werk.
foto  

 
Titel: Oktober
Kunstenaar: Corneille
Afmeting: 50x40
Materiaal: zeefdruk, oplage 300


foto  

 
Titel: Multi Culti
Kunstenares: Janet Timmerije
Afmeting: 100x160 cm
Materiaal: Acrylverf en gemengde materialen op doek


foto  

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak. Aanstaande zondag 25 mei: koopzondag in Deventer: ZininKunst is geopend van 12 tot 17 uur

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.