Op zaterdag 13 september 2008 opent Galerie ZininKunst een nieuwe expositie. Twee totaal verschillende kunstenaars presenteren hun werk. Alfred Degens toont kleurrijke POPArt-achtige schilderijen en Willemien Nijman bijzondere objecten van mozaïek. Om 14.00 uur heten de kunstenaars u van harte welkom in de galerie.  

 
Alfred Degens
De doeken van kunstschilder Alfred Degens (1959) zijn realistisch, gelaagde werken die met de nodige humor het menselijk falen tonen.

Het zijn ontmoetingen tussen historie en heden, variërend van religie tot science fiction, in een poging onze vergankelijkheid de baas te blijven. Daarbij maakt hij, om de leesbaarheid van zijn werk te vergroten, vaak gebruik van beelden die men kent. Deze vormen in een logische opbouw een nieuw beeld. De schilderijen blijven bewust steken in hun tweedimensionaliteit, de platheid van het bestaan verheven tot filosofie. Er is daardoor een sterke verbintenis met de popart, maar ook de klassieken komen veelvuldig in zijn schilderijen voor.
foto  

 
Bekendheid
Alfred Degens heeft geëxposeerd in vele galeries in binnen- en buitenland.

waaronder Pulchri Studio (Den Haag), Soho Gallery (Den Haag), Paleis op de Dam (Amsterdam) en Beekman Gallery (New York). Een aantal bedrijven en organisaties heeft kunstwerken van Alfred Degens in de collectie, zoals Koninklijke Shell Nederland, Adviesbureau Berenschot, Ahrend Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (ambassade te Wenen).
foto  

 
Willemien Nijman
(1970) heeft aan de AKI in Enschede de opleiding ‘Gemengde Media’ gevolgd en is in 2001 afgestudeerd.

De mozaïekobjecten van Willemien Nijman zijn gemaakt van verschillende materialen. Door hergebruik van oud servies, kapotte oorbellen, gevonden reflectoren etcetera krijgt afvalmateriaal een nieuwe bestemming. De objecten zijn weelderig en uitbundig.
Kleuren en materialen worden samengevoegd tot een verhaal in één beeld. Soms een verhaal met een knipoog, dan weer een kritische blik naar de maatschappij of een persoonlijk verhaal.

Willemien creëert in haar werk een wereld op zich, gemaakt met bezieling, straight from the heart!
foto  

 
Het doel
van haar kunst is mensen te ontroeren en iets moois toe te voegen aan een wereld die lijkt te verkillen.

Tevens maakt ze mozaïekobjecten en gedenkbeelden in opdracht.
Ze heeft geëxposeerd in onder andere: St. Indigo in Almelo, Galerie `t Nien End in Losser, Gallery of Art F.B. in Bad Bentheim en in haar eigen winkel: Heden in Borne.
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

Meer informatie: marieke@zininkunst.nl of bel 06 45694404

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak. De expositie is te bezichtigen van zaterdag 13 september t/m zaterdag 22 november 2008.