Van 14 februari tot 25 april presenteert Lisette Durinck haar nieuwste collectie schilderijen bij galerie ZininKunst. U bent van harte welkom op de feestelijke opening op zaterdag 14 februari om 14.00 uur waarbij de kunstenares zelf ook aanwezig is.  

 
Lisette Durinck
is in 1995 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda.

Vrijwel direct daarna is zij samen met haar broer een illustratie- en ontwerpbureau begonnen. Vele opdrachten werden met groot succes uitgevoerd. Toch besloot zij om een creatieve pauze van een aantal jaren te nemen, om vervolgens een heuse comeback als kunstenares te maken. In haar werk zie je de invloeden terug van haar tijd als ontwerper: altijd zijn er kleurrijke dessins verwerkt in de schilderijen. Momenteel werkt Lisette dagelijks in haar atelier in Breda en heeft ze al vele exposities op haar naam staan.
foto  

 
Haar werk
Door Lisette’s onuitputtelijke ideeŽnstroom ontstaan er vele verschillende schilderijen.

De thema’s die zij gebruikt lopen uiteen van koeien in een dessinachtige omgeving tot aan allerlei onderwerpen die voortvloeien uit het dagelijks leven. Zo schildert zij vrolijke taarten, geabstraheerde portretten en kleurrijke dieren. Haar beeldend verhaal wordt daarbij vaak geaccentueerd door poŽtisch getinte teksten of woorden.
foto  

 
Bonte koeien
Een van haar thema’s in de expositie bij ZininKunst is “De bonte koe”.

In deze serie schilderijen wordt de koe realistisch afgebeeld. Samen met de blauwe kleur staat het symbool voor Nederland. Ze plaatst de koeien in een dessinachtige bloemenomgeving.
foto  

 
Gewoon mooie kunst
Lisette wil vooral gewoon mooie schilderijen maken en gebruikt hierbij frisse heldere kleuren.

Al zit er voor haarzelf vaak wel een diepere gedachte achter, in haar werk hoeft ze deze gedachte niet perse uit te dragen. Op deze manier kan ze met haar schilderijen de wereld iets mooier maken.
foto  

 
De expositie
van Lisette wordt zaterdag 14 februari om 14 uur officieel geopend en is te zien tot 25 april 2009.

De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10 - 17 uur en op koopzondagen (1e zondag van de maand) van 12-17 uur.
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst Walstraat 40 Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.