Zaterdag 18 juli opent Galerie ZininKunst een bijzondere nieuwe expositie van een kunstenaar uit Deventer, Marcel Westerhof (Mahof).  

 
Het roer om
Nog maar 3 jaar geleden organiseerde Mahof housefeesten...

Van de een op de andere dag ging het roer bij hem om. Mahof volgde zijn roeping om kunstenaar te worden en tegenwoordig Ýs hij kunstenaar, een groots talent!.
 

 
Autodidact
Achter de persoon Mahof zit een fascinerend verhaal

Toen zijn dochter 3 jaar geleden werd geboren, besloot hij voor haar een klein kunstwerk te maken. Hij had eerder nooit enige interesse in kunst gehad en beschikte over geen enkele kunst- of materiaalkennis. Wel had hij in zijn hoofd wat hij wilde schilderen: een Tibetaanse draak (symbool voor god). Mahof besloot zelf research te doen en ontdekte hoe hij zijn eigen verf en pigmenten kon maken van combinaties van edelstenen, bladgoud, bladzilver, lijnolie, eigeel, etc.
foto  

 
Het begin
Het eerste schilderij dat Mahof maakte..

na het werk voor zijn dochter, bracht hij naar een lijstenmaker. Deze was zo enthousiast over zijn kunstwerk dat hij het graag wilde exposeren in zijn etalage. Binnen 2 weken was het werk verkocht. Mahof schrok hier zo van dat hij een maand niet meer schilderde. Hij had tijd nodig om te bedenken of hij dit wel wilde, of hij zijn werk wel wilde verkopen en afstaan. Hij vond het moeilijk om het zomaar los te laten. Maar toch besloot hij verder te gaan. Een kunstenaar was geboren…..
foto  

 
Intu´tie
Mahof schildert intu´tief en vanuit zijn hart

Hij zet de basis van een doek op in bladzilver of bladgoud. Hij verdiept zich geheel in het doek en dan ontstaan er lichtpunten, golfbewegingen en patronen die hij vervolgens vormgeeft. Hij schildert mandala’s, engelen, bomen, sterrennevels en symbolische kunstwerken. Veelal schildert hij een schrift door het werk heen. De symboliek die daardoor ontstaat, maakt zijn werk heel bijzonder.
foto  

 
Muziek
Nooit bedenkt Mahof van te voren wat hij wil schilderen, hij laat zich inspireren door klassieke muziek

Hij leeft zich in in de muziek en zijn gevoel zet hij om in beelden, kleur en symbolisch schrift. Niet alle muziek is hiervoor geschikt. Eigenlijk geldt voor Mahof: hoe zuiverder de muziek is, hoe dichter bij de bron, hoe beter het voor hem voelt.
foto  

 
Bruggenbouwer
Het doel van zijn kunst is een brug bouwen tussen de Westerse en de Oosterse cultuur en religie

Mahof werkt gepassioneerd en is dan in een andere wereld. Maar hij vindt het ook altijd weer prettig om ‘terug te komen’ in de gewone wereld. Als een kunstwerk af is, gaat hij er een half uur vˇˇr zitten en van genieten. Daarna kan hij het loslaten en mag het werk zijn atelier verlaten.

Zijn werk wordt verkocht Ún exclusief verhuurd door galerie ZininKunst. De expositie is van 18 juli tot 26 september 2009 te bewonderen.
 

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

R.s.v.p. marieke@zininkunst.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.