U bent van harte welkom op de zomerexpositie van Fleur van Waaij bij ZininKunst. Zij toont haar originele schilderijen van 26 juni tot 4 september.

Fleur schildert levendige kleurrijke taferelen op doek waarbij bloemen een terugkerend thema vormen. Heldere kleuren, dikke verf in krachtige lijnen, zorgen voor een expressief kunstwerk. De zomerzon spat als het ware van het doek af!
 

 
Fleur van Waaij
woont en werkt in Zoetermeer. Ze was van jongs af aan geÔnteresseerd in beeldende kunst. De afgelopen vijftien jaar kon zij zich daar ook serieus mee bezig houden. Ze volgde lessen aan de Vrije Academie en privť om verschillende technieken en materialen uit te proberen.

foto  

 
Haar werk
Na jarenlang figuratief te hebben gewerkt kwam ze op het punt het realistische los te laten. Inmiddels heeft zij een geheel eigen vrije stijl ontwikkeld. Haar schilderijen zijn rijk aan kleur en beweging. Met krachtige streken creŽert ze uitbundige doeken, vrije expressies in acryl met zowel abstracte als figuratieve elementen. Dynamiek met een prachtig coloriet zijn karakteristieke kenmerken, haar eigen stijl is in ieder kunstwerk herkenbaar.

foto  

 
Inspiratie
De inspiratiebron is de natuur en de daarbij behorende elementen, het verbeelden van wat je ziet is een rijke bron van inspiratie. Aan de schilderijen gaat een gedegen voorbereiding vooraf en komen daarna op een expressieve manier tot stand. Ze maakt vele kleine schetsen die als uitgangspunt dienen, daarna kan het werk beginnen en al schilderend ontstaat het kleurenpalet. De linnen doeken worden afgewerkt met een speciale vernis, die het schilderij beschermen tegen vuil en licht.

foto  

 
Exposities
Fleur is wekelijks werkzaam in haar eigen atelier te Zoetermeer. Haar sporen heeft zij inmiddels verdiend, ze exposeert bij diverse erkende galeries in Nederland, met regelmaat hangt er werk van haar in Hotel Pulitzer Art Gallery te Amsterdam. De prijzen van haar schilderijen houdt ze bewust `sympathiek`, ze stopt er veel energie in, maar krijgt er ook weer heel veel voor terug.

foto  

 
Sieradendoosjes
Bij aankoop van een schilderij ontvangt u een gratis sieradendoosje (t.w.v. 75 euro) met daarop dezelfde afbeelding als het kunstwerk.

foto  

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de Boreelgarage.

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.