Wij willen nog maar één ding: dat het nu echt lente wordt! Dat de zon weer straalt en alles weer kleur krijgt. Want kleur en vrolijkheid, daar worden wij blij van bij ZininKunst!

Speciaal in het kader van zon en kleur, heeft een groot aantal kunstenaars nieuwe vrolijke kunstwerken gemaakt. Er staan weer mooie exposities en evenementen gepland voor de komende tijd. De collectie is weer helemaal vernieuwd.
 

 
Zaterdag 27 april Koninginnedag met René Guillot!
De laatste Koninginnedag speelt zich in de Walstraat dit jaar af op de toekomstige Koningsdag: zaterdag 27 april.

Op diverse plaatsen worden spelletjes voor kinderen aangeboden. De winkeliers brengen hun waar naar buiten. Er is live muziek, kunstenaars schilderen op straat en bewoners zullen zoveel mogelijk meedoen met de feestelijkheden. Zoals je van de Walstraat mag verwachten, zal de straat de gehele week prachtig versierd zijn.
foto  

 
Expositie van René Guillot!
Bij ZininKunst hebben wij een speciale expositie van schilderijen van René Guillot. Deze start al op vrijdag 26 april en zal zeker 4 weken duren. De hele serie heeft hij geschilderd in Curaçao en de werken zijn voor het eerst te zien in Nederland. Op zaterdag 27 april zal René zelf de gehele dag aanwezig zijn in de galerie!

Ludieke ORANJE actie
Alle winkeliers van de Walstraat delen de unieke ORANJE actie. Zij bieden op alle producten waar de kleur oranje in zit deze dag: 10% korting! Van kinderkleding tot bonbons, van antiek tot koffie en van servies tot kunst. ORANJE levert deze dag extra veel plezier.
foto  

 
Zaterdag 11 mei: Montmartre met Marieke Bekke!
Alweer voor de vijfde keer luidt zaterdag 11 mei de Montmartredag in de Deventer Walstraat het begin in van het zomer- en kunstseizoen in. Alle winkeliers gaan deze zaterdag `op zijn Frans`. Overal zijn er kunstdemonstraties en is er live muziek.


Wij zijn er trots op dat Marieke Bekke deze middag haar werk zal demonstreren in de galerie. Heeft u ook een mooi kunstwerk van deze kunstenares aan de muur? Dan is dit dé kans om kennis met Marieke te maken. Zij is er in ieder geval tussen 11 en 14 uur!
foto  

 
Exposities bij ZininKunst
Op dit moment tonen diverse kunstenaars hun kunstwerken in de galerie.


Een muur is ingericht met werken rondom het thema Deventer. Met skylines van Jennifer Wijnbergen, Janet Timmerije, Marieke Bekke en van Stephan Westenberg (zie afb.).
foto  

 
Saskia Keuris bij Deventer Ziekenhuis
Saskia exposeert haar prachtige doeken, die doen denken aan de monumentale werken van Rothko, in het Deventer Ziekenhuis. Tevens hangen er een aantal van haar schilderijen in de galerie. Deze zijn te koop en te huur! Kijk op de site voor een indruk van de werken.

Naast schilderijen, maakt Saskia ook kleine kunstwerkjes. Veelal met een knipoog. Speciaal voor Koninginnedag heeft zij deze collector’s items gemaakt: appeltjes van oranje. Handgemaakt, uniek en alleen te koop bij ZininKunst voor slechts 9,95 per stuk!
foto  

 
Lentegevoel met Fleur van Waaij, Moniek Peek en Marjolein Roeffel
De laatste weken zijn er veel nieuwe kleurrijke kunstwerken bijgekomen in de galerie.


Het zijn lichte en vrolijke doeken, veelal van bloemen. Moniek Peek (zie afb.) maakt bijvoorbeeld sprookjesachtige taferelen waar je bij kan wegdromen. Kom vooral eens binnen om te genieten van alle kleurenpracht. Daar worden wij ook weer vrolijk van!
foto  

  Adres
Galerie ZininKunst vindt u in de Walstraat, nr 40 te Deventer. Gelegen op 5 minuten loopafstand van het station. Er is volop parkeergelegenheid in de nabijgelegen Boreelgarage.

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17, koopzondagen van 12 tot 17 en op afspraak.

Informatie
Wilt u iemand anders opgeven voor deze nieuwsbrief of wilt u deze mail niet langer ontvangen klik dan op deze link: registreren of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.