Galerie ZininKunst nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de verkoopexpositie met het thema ‘Fotografie en Graffiti’. De meest unieke en uiteenlopende kunstvoorwerpen van 7 verschillende talentvolle kunstenaars zijn bijeengebracht in één expositie. U kunt genieten van foto’s die op bijzondere wijze zijn gepresenteerd en van schilderijen, beelden en sieraden.
 

 
Martin Jan
toont een selectie kunstwerken gebaseerd op zijn graffiti straatwerken. Het strakke lijnenspel van NewYork graffitivormgeving is een steeds terugkerend element in zijn figuratief geabstraheerde kunstwerken.

foto  

 
Martine van Disseldorp
creëert sieraden van edele metalen, goud en zilver. Zij toont voornamelijk schakelcolliers en daarnaast ringen, armbanden en oorsieraden. Haar werk is gemaakt in kleine oplagen en kenmerkt zich door krachtige eenvoudige ontwerpen.

foto  

 
Kati Sinkovics
presenteert twee series in de stijl van reportagefotografie: ‘Back to the 60’s’ is een serie zwart/wit foto’s die zijn gefotografeerd in het heden, maar de sfeer van de jaren 60 weergeven. De serie ‘Zomertijd’ is opgebouwd uit kleurrijke foto’s, waarbij het zomergevoel centraal staat.

foto  

 
Gerty Louppen
presenteert een collectie schilderijen gebaseerd op graffitiwerk. De link naar graffiti wordt gemaakt door het gebruik van teksten, letters, affiches en straatbeelden. Naast schilderijen maakt zij kunstwerken die overkomen als een moderne vorm van manuscripten.

foto  

 
Marc Vreuls
exposeert foto’s die zijn geprint op canvas. Zijn kunstwerken kenmerken zich door abstracte vormgeving, spannende details, krachtige kleuren en evenwichtige composities. Zijn werk toont gelijkenissen met de Popart stijl.

foto  

 
Erik de Bruin
maakt geabstraheerde fotobeelden die ontstaan door bestaande foto’s opnieuw te rangschikken. Zijn werken zijn oplossingen voor een soort zelfbedachte puzzels. Met zijn fotografische kunstwerken nodigt de kunstenaar de kijker uit om ‘het bekende’ anders te zien.

foto  

 
Saskia Steenbakkers
presenteert onder meer de fotografische serie Relaties. Het zijn dubbelopnames waarbij thema’s zoals liefde, familie, vertrouwen en afscheid zijn vormgegeven. Aan een reproductie voegt zij een fotografisch beeld toe. Het kunstwerk en de foto laat zij samenvloeien tot één geheel.

foto  

 
Wijnproeverij
Na de officiele opening van de expositie om 14.00 uur, is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij. `Amused, smaak op tafel` organiseert in de galerie een sfeervolle proeverij rondom het thema `asperges`. Voor 12,50 euro kan je 4 bijzondere wijnen proeven en tegelijk ook nog genieten van de kunstwerken. Wil je verzekerd zijn van een plaats, schrijf je dan nu alvast in bij proeverij@amused.nl

foto  

  Adres
Galerie ZininKunst bevindt zich op de eerste verdieping van De Salon. Gelegen naast het stadhuis en de Lebuïnuskerk, op 10 minuten loopafstand van het station. Grote Kerkhof 1 te Deventer. Op zondag kunt u gratis voor de deur parkeren.

R.s.v.p. marieke@zininkunst.nl

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen van 21 mei tot 29 juli 2006 van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen en op afspraak.

Archief
Bekijk ons nieuwsbrief archief online of bezoek onze website op www.zininkunst.nl.